Zimní pohár ČR jedenáctiletých Domažlice 2.12.2023 hodnocení

03.12.2023 07:38

Za sněživého pátečního odpoledne se vydala trojice dívek na své poslední závody v zimní sezóně. Mluvíme tedy o Poháru jedenáctiletých, což je vlastně takové menší mistrovství ČR. Na zimní pohár se svými zaplavanými časy z předcházejících závodů kvalifikovala Adéla Beranová, Rozálie Jeníková a Anna Sajdlová. Dívky se dohromady kvalifikovaly na jedenáct startů, což je už samo o sobě skvělý výsledek.

Závody začínaly v sobotních ranních hodinách, ale děvčata měla možnost se s plaveckým bazénem seznámit už ve večerních hodinách pátečního dne. Domažlický aquapark našim holkám padl do oka už v pátek a to se potvrdilo při sobotních závodech.

Po dlouhé a náročné cestě jsme se ubytovaly v penzionu, kde holky šetřily i nabíraly síly na plavecké závody.

Sobotní, tedy plavecký den začal budíčkem v šest hodin a velmi bohatou snídaní. Rozplavání začalo v osm hodin a samotné závody v devět hodin. Závody odstartovala česká hymna pro podporu a stupeň hodnoty závodů všech zúčastněných plavců.

Za náš oddíl se nejlépe dařilo Adélce, která si na své disciplíně 50m motýlem dohmátla časem do top 10. I Róze se dařilo nejlépe na její disciplíně a tou je 100m prsa, kde posunula svůj osobní rekord a dohmátla si tak pro nádherné 18 místo. Aničce se nejlépe dařilo na kraulovém úseku, kde si posunula svůj osobní rekord a umístila se jako 22 z celých Čech!

Holky předvedly opravdu parádní výkony a mají velkou pochvalu a poděkování za reprezentaci našeho oddílu. Těmito závody končí zimní sezóna a holky se tak mohou plně připravovat a věnovat následující letní sezóně.

Díky patří také řidičce Kačce Beranové, která nás dopravila v pořádku do Domažlic a zpět domů.

Těšíme se na letní sezónu a uvidíme, co ta nám přinese.

(nb)

Děkujeme Nikče Brázdové za přípravu a vedení našich plavkyň!

Foto - Domažlice 2023