FC 2023 – den třetí - Mezinárodní den orientace

23.08.2023 06:32

Kdo v životě absolvoval, ať dobrovolně nebo např. v rámci zápočtů  orientační závod, dobře ví, jaká kouzla v sobě tento sport ukrývá! V podobné roli se dnes ocitli i naši plavci.

Po dobré snídani proběhlo  zasvěcení do orientace, značení v mapách a zásady zaznamenávání kontrol do závodních lístků.  Následně se si všichni vyzkoušeli 1 km okruh s kontrolami.

Upocení při dalším tropickém dni, jsme měli dopoledne ještě plavecký trénink. Sice už začínají svaly stávkovat, ale voda byla moc příjemná a na závěr proběhlo i testování podvodního foťáčku. Uspokojivé výsledky naleznete v galerii UNDERWATER.

Chutný oběd od maminky a polední klid, dal možnost malé regenerace a následovala tréninková jednotka na atletickém ovále. Naštěstí byl volný atletický tunel, kde se teplota pohybovala okolo 26 stupňů. Rozcvičení, rozklusání, abeceda a testování 4x 10m člunkový běh. Následně ještě silový test kliky na maximum.

Pozdní odpoledne pak nabídlo ostrou verzi „orienťáku“! Každý za sebe vyrazil na hodinový závod po Ostrově. Kontroly umístily trenérky rozmanitě a některé naleznete ve fotogalerii.  Dobrá zpráva pro rodiče – všechny děti dorazily v pořádku do cíle! Medailisté jsou zvěčněni opět ve fotogalerii.

Sprcha a vyčkávání na večeři. Další prima program následoval záhy. Tradičně náš čekal písek a vše, co k beach kurtům patří. Test lehy- sedy a pak už jen míčovky, volejbal a hry. To vše ve zlaté hodince západu slunce….

No, tak to by chtěl zažít každý romantik či fotograf!

Večer po druhé večeři proběhla beseda se záchranářem a plavčíkem Adamem, doplněná o zajímavé video na téma První pomoc.

Unavení jsme usnuli všichni a proto se článek objevuje až ve středu ráno….

Ale středa na plná nových překvapení a co všechno zvládneme?

No uslyšíte večer při setkání!

Setkání s rodiči je dobrovolnou aktivitou a pokud Vám to pracovně nevyjde, opravdu se absence nebude řešit. Jde pouze o neformální setkání do soumraku.

Hezký den všem!

(mh)

Fotogalerie UNDERWATER

Fotogalerie – úterý 22.8.2023